Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران گفت: اگر از فعالیت غیرقانونی بازار پرندگان فریدونکنار جلوگیری و بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مهار نشود و بیماری در ماکیان و طیور بومی و مرغداری‌ها بروز کند، فاجعه زیست محیطی- اقتصادی پیش خواهد آمد.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی در گفت وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه تاکنون تلفات ناشی از آنفلوانزای فوق حاد در بین پرندگان وحشی تالاب فریدونکنار مشاهده نشده است، اظهار کرد: نمونه‌گیری و آزمایش‌های تشخیصی مثبت شده است اما تلفاتی تا این لحظه نداشتیم؛ سازمان دامپزشکی کشور پس از بررسی درباره شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اعلام کرد که این بیماری در پرندگان وحشی وجود دارد اما به لحاظ شرایط اقلیمی و جغرافیایی این پدیده در استان‌های دیگر مانند استان مرکزی بروز یافته است و با توجه به اینکه بین راه مهاجرت پرندگان هستیم تمام نگرانی ما این است که این بیماری به صورت نهفته وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر شرایط محیطی و اقلیمی و زمینه شیوع و انتشار بیماری مهیا شود به شدت می‌تواند فاجعه بار باشد از این رو هم اکنون در حال پایش مناطق هستیم تا اتفاق ناخوشایندی در رابطه با پرندگان رخ ندهد.

مخالفت محیط زیست با بازار پرندگان فریدونکنار

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال شیوع گسترده آنفلوانزا در بازار پرندگان فریدونکنار و انتقال بیماری به انسان وجود دارد؟ گفت: بازار پرندگان فریدونکنار کاملاً غیرقانونی است و محلی برای عرضه گوشت پرندگانی است که بر اثر صید، شکار و قاچاق به آنجا برده می‌شوند و محیط زیست با ماهیت این بازار مخالف است.

ابراهیمی کارنامی با تاکید بر اینکه فعالیت بازار پرندگان فریدون‌کنار باید متوقف شود، ادامه داد: امسال علاوه بر تخلفات شکار و صید در آنجا باید مواردی را نیز مدنظر داشت از جمله شیوع کووید -۱۹ که با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، کسب و کارهای روزمره هم اکنون تعطیل شده است در حالی که در بازار پرندگان فریدونکنار تجمع بسیار زیاد خریداران، فروشندگان و حتی افراد تماشاچی را شاهد هستیم و این بازار همچنان با قدرت در حال فعالیت است.

وی خاطرنشان کرد: اگر اکنون بیماری آنفلوانزای پرندگان مهار و اقدامات پیشگیرانه به طور دقیق انجام نشود، فاجعه‌ای را رقم می‌زند که علاوه بر حیات وحش بر اقتصاد شهرستان، استان و کشور مؤثر است و این بیماری اگر در ماکیان و طیور بومی یا مرغداری‌ها بروز کند فاجعه زیست محیطی- اقتصادی پیش خواهد آمد.

لزوم مداخله دامپزشکی و مرکز بهداشت در جلوگیری از فعالیت بازار فریدونکنار

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران همکاری و تعامل بین دستگاه‌ها از جمله مرکز بهداشت، سازمان دامپزشکی و شهرداری‌ها را بر مهار بیماری آنفلوانزا مؤثر دانست و تصریح کرد: کشتار و عرضه گوشت پرندگان وحشی در بازار پرندگان فریدونکنار غیرقانونی و غیربهداشتی است از این رو لازم است دامپزشکی و مرکز بهداشت از فعالیت این بازار جلوگیری کنند؛ همچنین شهرداری‌ها طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری مکلف هستند که با مکان‌های غیرقانونی و سد معابر عمومی برخورد کنند و این بازار غیرقانونی باید جمع آوری شود زیرا در این شرایط کرونا و تعطیلی‌ها فعالیت این بازار توهین‌آمیز است زیرا مردم رعایت می‌کنند اما عده‌ای با قلدری در این بازار مشغول فعالیت غیرقانونی هستند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان اراک، تاکنون ۴۰۱ لاشه از پرندگان این تالاب به دلیل ابتلاء به بیماری آنفلوانزا جمع‌آوری و معدوم شده است، این در حالی است که هم اکنون بیش از ۱۶ هزار پرنده مهاجر در این تالاب حضور دارند. امسال با مشاهده شیوع این ویروس در کشورهای شمالی همسایه ایران، سازمان دامپزشکی و محیط زیست پایش‌ها در این زمینه را افزایش داده و هشدارهای لازم را صادر کردند و سه استان مرکزی، مازندران و اردبیل را به عنوان استان‌های درگیر این بیماری معرفی کرد.

با توجه به توصیه سازمان دامپزشکی و پایش مستمر محیط‌بانان در زمینه شیوع آنفلوآنزای پرندگان، اواخر آبان ماه امسال و با مشاهده چند لاشه مشکوک در تالاب میقان اراک، آزمایشات لازم در این زمینه انجام شده و دامپزشکی شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تالاب را تأیید کرد. استان مرکزی در سال ۹۵ تجربه تلخی از شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را داشت که در آن بیش از ۲۴۰۰ لاشه پرنده از تالاب میقان اراک جمع‌آوری و دفن شد.

کد خبر 458595

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وضعیت کرونا در مازندران کرونا در ایران تالاب بین المللی فریدونکنار شهردار فريدونکنار آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اراک محيط زيست سازمان دامپزشکی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بازار پرندگان فریدونکنار سازمان دامپزشکی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۰۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در راستای مقابله با بیماری نیوکاسل، طرح واکسیناسیون طیور در زنجان اجرا شد.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: در راستای برنامه ملی کنترل بیماری نیوکاسل و بر اساس وظایف قانونی سازمان دامپزشکی کشور در مبارزه با بیماری‌های دام و طیور و جلوگیری از سرایت و انتشار آنها، مرحله دهم واکسیناسیون رایگان طیور بومی و روستایی با استفاده از واکسن مقاوم به حرارت علیه بیماری نیوکاسل در سطح استان اجرایی شد.

وی با اشاره به اینکه نیوکاسل یک بیماری ویروسی است، گفت: در زمان وقوع به دلیل سرعت بالای انتشار بیماری در جمعیت طیور صنعتی و بومی معمولاً نمی‌توان درمان خاصی انجام داد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی زنجان گفت: طی دو ماه گذشته بیش از ۳۵۷ هزار و ۷۰۰ قطعه طیور بومی در روستاهای شهرستان‌های تابعه استان با واکسن نیوکاسل مقاوم به حرارت به صورت آشامیدنی مورد واکسیناسیون رایگان قرار گرفتند.

حاج‌کاظمی گفت: نیوکاسل یکی از بیماری‌های مهم و قابل توجه در گله مرغ و خروس یا ماکیان است که در صورت بروز، سبب خسارات سنگین به پرورش‌دهندگان طیور صنعتی (مرغداری‌ها) و روستاییان می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح واکسیناسیون رایگان جمعیت طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل علاوه بر بالا بردن سطح ایمنی در طیور بومی، مانع از سرایت بیماری به مجموعه‌های پرورش صنعتی طیور می‌شود.

کد خبر 748669

دیگر خبرها

  • نور میزبان بزرگترین رزمایش جهاد دامپزشکی در مازندران 
  • بلده نور میزبان بزرگترین رزمایش جهاد دامپزشکی در مازندران
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان